top of page

OnlyFans: waar influencers laten betalen voor extra content (of een streepje bloot)

Wat ons is opgevallen in 2020 (2/4)Nu ook TikTok mainstream is geworden, is de zoektocht naar the next big thing weer losgebarsten. ‘OnlyFans’ zou wel eens een hele grote kanshebber kunnen zijn om dit begeerde plekje in te nemen.

Heel wat populaire influencers hebben ondertussen een ‘OnlyFans’-account aangemaakt. Het idee is heel simpel… enkel échte fans (die willen betalen voor content) krijgen toegang tot het kanaal. Voor de creator is dit een meer directe manier om zijn populariteit om te zetten in geld en de fans hebben het gevoel deel uit te maken van een exclusief clubje.

Maar het platform heeft wel een schaduwzijde. OnlyFans kende de voorbije jaren zijn opmars als platform waar je tegen betaling porno kon kijken. En heel wat influencers merken dat een streepje bloot ook voor hen heel wat extra kijkers (en geld) oplevert.

Voor de meeste ouders is OnlyFans nog heel erg onbekend terrein. En dat gebrek aan ouderlijk toezicht maakt het platform wel aantrekkelijk voor mensen met minder goeie bedoelingen. Ze gaan op zoek naar jonge creators op andere populaire platformen als TikTok en Instagram en overtuigen hen een OnlyFans-account aan te maken en geld te verdienen met hun beeldmateriaal. De stap om eerst ‘een beetje bloot’ en nadien ‘een beetje meer bloot’ te tonen wordt op die manier zeer klein.

Net als Child Focus raden we ouders aan om over deze thema's in gesprek te gaan met hun kinderen én actief in te zetten op het gebruik van privacy-instellingen, zodat jongeren leren hun social media-profielen af te schermen en hun content enkel te delen met vrienden.109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Welkom Davy!

Comments


bottom of page