Interactieve lezing:

#mediaopvoeding

Kinderen, tieners en hun smartphone, ze lijken soms wel met elkaar vergroeid. Voor veel ouders blijft dat intensieve mediagebruik een raadsel: wat trekt hen daar precies in aan? En houdt al dat gamen, chatten en staren ook geen gevaren in?

In deze lezing kijken we op met een positieve én kritische blik naar de aantrekkingskracht van games, sociale netwerken, vloggers ... En geven je tips hoe je jouw kinderen én jezelf 'mediawijzer' kan maken.

Deze lezing kan aangepast worden voor ouders van lagere school-kinderen & tieners.

Nieuw!! Ouder-kind sessie

Schermtijdafspraken 

In deze workshop werken we in ouder-kind duo's samen rond de schermtijdafspraken die er thuis heersen. We brengen de huidige afspraken in kaart en gaan samen op zoek naar een nieuw afsprakenkader waar zowel ouders als kinderen zich comfortabel bij voelen.

 

Deze workshop is geschikt voor maximaal 10 ouder-kind-duo's. 

Nieuw!! Workshop TikTok voor mama's en papa's.

Is je tienerdochter of -zoon verslingerd aan TikTok? Huppelt hij of zij hele dagen playbackend door het huis? Stiekem een beetje jaloers  op die vrolijkheid, of oneindig nieuwsgierig hoe die app nu eigenlijk werkt en waar je op moet letten?

 

Tijdens deze TikTok-initiatie gaan we dieper in de op de aantrekkingskracht van TikTok. Bekijken we de toffe, maar ook minder fijne kantjes van de immens populaire app. Natuurlijk moet je voor deze workshop ook wel eens helemaal uit je comfortzone stappen en zelf een eerste TikTok-video maken.
 

Appfeestje: Kleuters opvoeden in een digitale wereld.

Digikleuters groeien op in een wereld waar digitale media alomtegenwoordig zijn.  

Vanaf welke leeftijd is tabletgebruik aan te raden en hoe begeleid je je kleuter met zijn eerste stappen in deze digitale wereld?

Tijdens dit appfeestje gaan we samen op zoek naar educatieve apps die geschikt zijn voor swipende kleutervingers. We nemen de tijd om ze samen uit te testen en zorgen voor voldoende tijd om uit te wisselen over de grote uitdagingen in het digitale opvoeden.

Ouder-kind sessies

Praten met je kind over zijn/haar digitale leefwereld. 

Aan deze ouder-kind sessies kunnen 10 ouders mét hun kind (categorie 8-12 jaar ôf categorie 12-16 jaar) deelnemen. Digisaurus neemt de duo's mee op een geanimeerde reis doorheen de digitale wereld van de kinderen en geeft zowel ouders als kinderen de kans om volop te vertellen over hun beleving van deze digitale leefwereld.

 

We streven in deze sessie naar wederzijds begrip tussen ouders en kinderen.

Interactieve lezing

Over YouTubers, gamers en andere internethelden.

YouTubers zijn de helden van deze tijd. TikTok-meiden bereiken miljoenen volgers en Instagramsterren zijn Instafamous! Als ouder krijg je soms het gevoel een dinosaurus te zijn in de leefwereld van je kind. In deze lezing kijken we met een positieve maar kritische blik naar al deze fenomenen en gaan we in dialoog over hoe we dit alles een plek kunnen geven in de opvoeding van onze kinderen.