Het nieuwe 'online'

versie voorjaar 2020 (+/- 45 minuten)

Deze korte inspirerende talk is uitermate geschikt voor studiedagen en congressen.

 

Je krijgt in sneltreinvaart de meest recente bevindingen mee over de digitale leefwereld van kinderen en jongeren. Welke platformen zijn er nu hip? Waar komt hun aantrekkingskracht vandaan en wat vertellen jongeren onszelf over deze platformen? 

We zijn geen trendwatcher en de toekomst voorspellen kunnen we ook niet. Maar praten met jongeren leert ons bijzonder veel over de toekomst.

Interactieve lezing:

Het online leven van het kind.

Kinderen, tieners en hun smartphone, ze lijken soms wel met elkaar vergroeid. Voor veel volwassenen blijft dat intensieve mediagebruik een raadsel: wat trekt hen daar precies in aan? En houdt al dat gamen, chatten en staren ook geen gevaren in?

In deze lezing kijken we op met een positieve én kritische blik naar de aantrekkingskracht van games, sociale netwerken, vloggers ... En geven je tips hoe jij als porfessional de connectie kan maken met de digitale leefwereld van kinderen en jongeren

Nieuw!! Een schat aan digitale tools

Tijdens deze sessie gooien we onze oogkleppen af en kijken we verder dan de voor de hand liggende tools en apps waarmee we dagelijks aan de slag gaan. 

Dit is een bring-your-own-device workshop (android of ios). We gaan vooral aan de slag met apps & toepassingen die geschikt zijn voor beide platformen.

Verschillende thema's zijn mogelijk:

- storytelling

- educatieve tools

- STEAM-tools

- mediaproductie

- ...