top of page
samuel-zeller-158996-unsplash_edited.jpg

Het nieuwe 'online'
 

Deze korte inspirerende talk is uitermate geschikt voor studiedagen en congressen.

 

Je krijgt in sneltreinvaart de meest recente bevindingen mee over de digitale leefwereld van kinderen en jongeren. Welke platformen zijn er nu hip? Waar komt hun aantrekkingskracht vandaan en wat vertellen jongeren onszelf over deze platformen? 

We zijn geen trendwatcher en de toekomst voorspellen kunnen we ook niet. Maar praten met jongeren leert ons bijzonder veel over de toekomst.

annie-spratt-282807-unsplash.jpg

Voorstelling/lezing:
Het online leven van het kind.

Kinderen, tieners en hun smartphone, ze lijken soms wel met elkaar vergroeid. Voor veel volwassenen blijft dat intensieve mediagebruik een raadsel: wat trekt hen daar precies in aan? En houdt al dat gamen, chatten en staren ook geen gevaren in?

In deze lezing kijken we met een positieve én kritische blik naar de aantrekkingskracht van games, sociale netwerken, vloggers ... En geven je tips hoe jij als porfessional de connectie kan maken met de digitale leefwereld van kinderen en jongeren

portrait-successful-social-media-networking-team-workplace_23-2147847471.webp

Voorstelling/lezing: Mijn sociale organisatie zet in op mediawijsheid en mediaopvoeding: de kaders

Jeugdhulporganisaties en andere voorzieningen die (semi)residentieel of ambulant kinderen, jongeren en hun ouders ondersteunen, nemen #mediawijsheid en #mediaopvoeding meer en meer op in hun aanbod.

 

Her en der worden er werkgroepen gestart en beleid gemaakt. Maar welke kaders zijn hiervoor nu inspirerend en onontbeerlijk? Over welke van deze kaders moeten wij als organisatie een visie ontwikkelen en hoe vertalen we deze door naar de werkvloer? Hoe kunnen deze kaders ons denken en werken richting geven en een antwoord geven op de duizend-en-een vragen die media-en internettechnologie ons als sociale professional doen stellen 

In deze geanimeerde voorstelling daten we medewerkers van jouw organisatie up en ordenen we de verschillende bruikbare kaders tot een overzichtelijk en werkbaar geheel. Ideaal voor een halve teamdag. Hier kan een extra halve dag aan gekoppeld worden om bijvoorbeeld verder aan de slag te gaan rond het uittekenen van de eerste contouren van een beleid op de verschillende niveaus van jouw organisatie of om op specifieke topics verder in te zoomen. Ideaal voor een hele teamdag dan toch.

bottom of page