Nieuw!! lezing voor leerlingen

Waarom je ouders zo zagen over jouw mediagebruik.

Zaagt jouw moeder ook over je smartphonegebruik? Durft je vader wel eens te zeggen dat je gameverslaafd bent? 

Vanuit onze gesprekken met ouders weten we heel goed wat de grote angsten van je ouders zijn: verslaving, overmatig schermgebruik, sexting en cyberpesten.

Tijdens deze lezing nemen we je mee door de media-angsten van ouders en zorgen we ervoor dat je beter dan hen weet wat de echte gevaren en valkuilen van sociale media zijn. 

lezing voor leerkrachten/ docenten 

Het online leven van het kind.

Kinderen, tieners en hun smartphone, ze lijken soms wel met elkaar vergroeid. Voor veel volwassenen blijft dat intensieve mediagebruik een raadsel: wat trekt hen daar precies in aan? En houdt al dat gamen, chatten en staren ook geen gevaren in?

In deze lezing kijken we op met een positieve én kritische blik naar de aantrekkingskracht van games, sociale netwerken, vloggers ... En geven je tips hoe jij als leerkracht de connectie kan maken met de digitale leefwereld van je leerlingen/studenten. 

Deze lezing kan aangepast worden voor leerkrachten van basisonderwijs en secundair onderwijs.

lezing voor leerkrachten/ docenten

De gevaren van digitale media.

Digitale media maken onlosmakelijk deel uit van de leefwereld van kinderen en jongeren. Maar deze leefwereld is niet zonder gevaren. Online problemen kunnen een enorme impact hebben op de individuele ontwikkeling van jongeren en brengen de dynamiek van een klasgroep in gevaar. Als leerkracht is het daarom belangrijk om een goed beeld te hebben op deze online gevaren en hoe je hiermee om moet gaan. In deze sessie staan we onder andere stil bij gevaren en risico's als sexting, cyberpesten, gameverslaving en online privacy.

Nieuw!! Workshop voor leerkrachten

Apps en tools in de klas.

In deze sessie ga je aan de slag met leuke digitale tools en apps die je kan inzetten in de klas. Tijdens deze sessie ga je zelf actief aan de slag.

Deze vorming kan worden gegeven op maat van leerkrachten uit het kleuteronderwijs, basisonderwijs en secundair onderwijs. 

Verschillende thema's zijn mogelijk:

- storytelling

- educatieve tools

- STEAM-tools

- mediaproductie

- ...