Lezing voor leerlingen

Waarom je ouders zo zagen over jouw mediagebruik.

Zaagt jouw moeder ook over je smartphonegebruik? Durft je vader wel eens te zeggen dat je gameverslaafd bent? 

Vanuit onze gesprekken met ouders weten we heel goed wat de grote angsten van je ouders zijn: verslaving, overmatig schermgebruik, sexting en cyberpesten.

Tijdens deze lezing nemen we je mee door de media-angsten van ouders en zorgen we ervoor dat je beter dan hen weet wat de echte gevaren en valkuilen van sociale media zijn. 

lezing voor leerkrachten/ docenten 

Het online leven van het kind.

Kinderen, tieners en hun smartphone, ze lijken soms wel met elkaar vergroeid. Voor veel volwassenen blijft dat intensieve mediagebruik een raadsel: wat trekt hen daar precies in aan? En houdt al dat gamen, chatten en staren ook geen gevaren in?

In deze lezing kijken we op met een positieve én kritische blik naar de aantrekkingskracht van games, sociale netwerken, vloggers ... En geven je tips hoe jij als leerkracht de connectie kan maken met de digitale leefwereld van je leerlingen/studenten. 

Deze lezing kan aangepast worden voor leerkrachten van basisonderwijs en secundair onderwijs.

Nieuw: lezing voor leerlingen

Gamen, dat is fun! Tóch?

Gamen is dikke fun. Maar dat lijken je ouders helemaal niet te begrijpen. 

Ze roepen dat je nú moet stoppen met gamen en begrijpen niet hoe belangrijk het is om dit level echt nog af te werken. Ze zijn ervan overtuigd dat je gameverslaafd bent, terwijl jij niet echt het gevoel hebt dat er een probleem is.

In deze lezing gaan we dieper in op de bezorgdheden van je ouders over gamen. We kijken wat gameverslaving nu juist is en hoe je ervoor kan zorgen dat jij het níet wordt. 

Deze lezing is vooral geschikt voor leerlingen met een uitzonderlijke fascinatie voor gamen. 

Workshop voor leerkrachten

Apps en tools in de klas.

In deze sessie ga je aan de slag met leuke digitale tools en apps die je kan inzetten in de klas. Tijdens deze sessie ga je zelf actief aan de slag.

Deze vorming kan worden gegeven op maat van leerkrachten uit het kleuteronderwijs, basisonderwijs en secundair onderwijs. 

Verschillende thema's zijn mogelijk:

- storytelling

- educatieve tools

- STEAM-tools

- mediaproductie

- ...